Informatie in het Nederlands

Welkom op de website van de IVBS, de internationale vereniging voor binoculair zien (IVBS)!

Wat is de IVBS en wat zijn de doelen? De Internationale Vereniging Voor Binoculair Zien (IVBS) is een vereniging geregistreerd in Zwitserland, waarin leden van verschillende beroepsgroepen op interdisciplinaire basis samenwerken aan het doel van een optimaal zicht. Deze omvatten oogartsen, optometristen, opticiens, orthoptisten, logopedisten, schoolpsychologen, leraren en anderen.

Onbelemmerd binoculair zicht is een belangrijke voorwaarde voor optimaal zicht. Al in het midden van de jaren 1950 bracht dit bewustzijn Hans-Joachim Haase ertoe na te denken over nieuwe meettechnieken, waardoor hij een pionier werd op het gebied van binoculaire Correctie. Tegenwoordig staat de in deze context ontwikkelde methode bekend als MKH (Meet and Correcte Methode volgens H.-J. Haase).

Over een periode van meer dan 40 jaar heeft het succes van MKH aangetoond dat ongehinderd binoculair zicht meestal kan worden bereikt door prismatische correctie van een bestaande geassocieerde heteroforie. Het is daarom het verklaarde doel van de IVBS om de MKH te propageren en nieuwe wetenschappelijke kennis op te nemen in de voortdurende verbetering ervan.

Dit doel wordt niet alleen nagestreefd door middel van de jaarlijkse congressen van het IVBS, maar ook door middel van verschillende regionale evenementen waarvoor iedereen die geïnteresseerd is van harte wordt uitgenodigd.

Het doel van het IVBS is het bevorderen van een uniforme en correcte toepassing van de MKH. Daarom kunnen de “Richtlijnen voor de toepassing van de MKH methode“ gratis worden gedownload door hier als Adobe PDF-bestand te klikken. We zijn blij dat er sinds enige tijd een naslagwerk over het onderwerp MKH in het Nederlands beschikbaar is.